GRATIS Stappenplan naar Financieel Bewustzijn
Download 'm hier >>

Page content

15 dingen over mij die je altijd al had willen weten

article content

15 dingen over mij die je altijd al had willen weten

 

Blogs worden geschreven om dieper in te gaan op onderwerpen. Dit kunnen tips zijn of interessante, relevante onderwerpen die te uitgebreid zijn voor de nieuwsbrief. Ik ben ondernemer, maar natuurlijk ook gewoon een mens. Omdat ik het leuk vind dat je mij wat beter leert kennen, gaat deze blog dus over mijzelf.

 

Kom 15 dingen over mij te weten die je (misschien) nog niet wist…

 

1. Geboortegrond

Mijn naam is Liza de Boer en ik ben van het bouwjaar 1986. Ik kom uit Sellingen (De Parel van Westerwolde), een gehucht in Zuidoost Groningen, gemeente Vlagtwedde, waar ook het prachtige vestingdorp Bourtange ligt. Mijn moeder komt uit Tilburg en mijn vader uit Den Haag, ze hebben elkaar in Breda ontmoet en zijn, toen mijn moeder zwanger was van mij, naar dit dorp verhuisd. Hier heb ik – samen met mijn twee zusjes – een heerlijke tijd gehad, omdat we lekker buiten konden spelen, in bomen konden klimmen en hutten konden bouwen.

15024891547_f8bb3080c0_b

Bourtange

 

2. Maastricht

Mijn (wijlen) lieve oma nam me mee naar Maastricht toen ik 11 jaar was. We hebben de zonsverduistering op het Vrijthof staan bekijken en een boottocht over de Maas gemaakt. Toen zei ik al ‘hier ga ik later wonen’ en zo geschiedde… Inmiddels woon ik al meer dan een decennium in deze mooie, bourgondische stad!

 

3. Studie

Toen het tijd werd om een studie uit te kiezen, ben ik op zoek gegaan naar HBO-opleidingen in Maastricht: wat was er allemaal te doen in die stad waar ik zo graag naartoe wilde? Ik heb één jaar Vertaalacademie gedaan voor ik Social Work ging studeren. De Vertaalacademie is een ontzettend zware studie; in dat jaar begonnen we met 90 studenten en gingen er uiteindelijk maar 30 door naar het tweede jaar! Ik hoorde dus bij de 60 die het niet haalden. Gelukkig voelde ik me erg thuis op de opleiding Social Work en ben ik achteraf heel blij dat ik deze studie ben gaan volgen én heb afgemaakt.

 

4. Liza Van Dale

Mijn vrienden noemen we ook wel Liza Van Dale; ik controleer vaak de spelling van teksten die m’n zusje schrijft en verbeter (soms tot grote ergernis…) mensen wanneer ze fouten maken, meestal de “als-dan fout”, want die wordt mijns inziens iets te vaak gemaakt 😉 Mijn vader plaagt me hier vaak mee door het expres fout te zeggen… De Vertaalacademie was dus in eerste instantie niet eens zo’n hele vreemde studiekeuze.

 

5. Studentenvereniging

In mijn eerste studiejaar werd ik lid van S.V. KoKo en ging ik A-tijd lopen (= aspirant, lid in wording) bij het dispuut Arançio. Hier heb ik – naast dat ik heel veel geleerd heb – vrienden voor het leven aan over gehouden. Ik ben secretaris en voorzitter geweest van het dispuut, heb bij verschillende commissies gezeten van de vereniging, zoals de kookcommissie Kneufleuk, en heb bij de vereniging ook mijn huidige vriend ontmoet! Dat is al best lang geleden, maar we zijn nog niet zo lang bij elkaar.

 

6. Klein maar dapper

Ik ben heel erg klein, namelijk nog geen 1.45 meter! Dit zit in de familie, al ben ik wel de kleinste van het stel. Mijn lengte (of nou ja, het gebrek eraan) wil ik compenseren met grote & grootse daden.

 

7. Fietspad

Eén van die grote daden wil ik graag met je delen. Ik was 10 of 11 jaar (ik zat in ieder geval nog op de basisschool) en ik had een klasgenootje die buiten het dorp woonde. Zij en de andere kinderen die daar woonden, fietsten elke dag heen en weer naar school over een levensgevaarlijke weg; er lag helemaal geen fietspad! We hebben een plattegrond bij de gemeente opgevraagd, gekeken of er ruimte was voor een fietspad en een brief geschreven naar de gemeente. Niet veel later zijn ze begonnen met het aanleggen van het fietspad! Ik ben hier nog steeds trots op 🙂

 

8. “Zorgen moet je doen, niet maken” (en PR voor mijn familie)

Mijn familie is erg ondernemend en we hebben allemaal iets met de zorgsector.
Mijn moeder heeft vroeger met verstandelijk en lichamelijk beperkte jongeren gewerkt, ze werkt nu bij de kinderopvang van het aanmeldcentrum (IND) in Ter Apel én heeft een eigen bedrijf als yogadocente.
Mijn vader is als projectleider bij verschillende zorgorganisaties werkzaam geweest en had een bedrijf van waaruit hij mensen leerde hoe je kunt presenteren met passie. Hij geniet nu van de rust op het platteland en werkt als vrijwilliger bij de lokale radio-omroep.
Eén van mijn zusjes, Esther, is sergeant geweest bij de Landmacht en veteraan (ze is twee keer in Afghanistan geweest). Tegenwoordig coacht ze mensen op bewegen (bootcamps en personal training), voeding en mindset vanuit haar bedrijf The Body Buddy.
Mijn jongste zusje, Jilke, werkt bij Inlia: een stichting die noodhulp verleent aan asielzoekers én ze doet vrijwilligerswerk in het kader van antivoedselverspilling.

overig-1003_0

9. Vrijwilligerswerk

Ook ik doe vrijwilligerswerk. Tijdens mijn studie was ik mede-oprichter en voorzitter van Stichting Feel Good Connected: we hielpen en ondersteunden jongeren in nood – die dakloos waren of dreigden te raken. Daarna ben ik vrijwilliger geweest bij Schuld & Budget Buddy Maastricht (voorheen Schuldhulpmaatje) en deed ik mee aan de Budgetkring. Inmiddels ben ik Budgetkringleider bij deze stichting, wat heel erg leuk en leerzaam is om te doen.

 

10. ZZP’er

In 2010 ben ik afgestudeerd als Social Worker en sinds oktober van dat jaar tot november 2016 ben ik werkzaam geweest als ZZP’er (Zelfstandige Zonder Personeel) op basis van het PGB (Persoonsgebonden Budget). Ik heb verschillende mensen begeleid, zoals een jongeman met schizofrenie en een dementerende mevrouw, waar ik met een topteam slaapdiensten draaide zodat zij thuis kon blijven wonen. Dit was zwaar, maar heel erg mooi werk. Wel werd het fysiek wat te zwaar, omdat ik een zeldzame afwijking heb aan mijn ellebogen (voor wie het wil Googlen: osteochondritis dissecans).

 

11. Ellebogen

Die ellebogen willen me iets duidelijk maken, volgens mij… Moet ik meer, of misschien juist wel minder, met m’n ellebogen werken? Het zou zomaar kunnen!
Naast die afwijking, waarvoor ik aan beide ellebogen al twee keer ben geopereerd, heb ik mijn linkerelleboog ook al twee keer gebroken. De laatste keer was in 2014; ik fietste naar huis na een slaapdienst, toen een vrouw ineens d’r autoportier open gooide zonder te kijken. Daar lag ik dan. Het was even schrikken en erg pijnlijk, maar ik kreeg wél de kans om goed uit te rusten en na te denken over wat ik verder met mijn leven wilde. Omdat het niet mijn schuld was en die vrouw erg goed verzekerd (gelukkig!), kreeg ik een behoorlijke smak geld die ik toen in mezelf heb geïnvesteerd. Ik ben een thuisstudie gaan volgen voor schuldhulpverlener, maar omdat ik meer ben van het voorkomen dan genezen, en omdat ik met die opleiding ook gekwalificeerd budgetcoach ben, heb ik me op 1 oktober 2015 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik heb nog een jaar als ZZP’er bij die dementerende mevrouw gewerkt, toen voornamelijk in de weekenden.

 

12. Anti-kraak wonen

Een goede manier om op huurkosten te besparen, is door anti-kraak te wonen. Nu is dat voor mij mogelijk, omdat ik geen kinderen heb, want ik snap dat het (helaas) niet voor iedereen een optie is. Ik heb superveel geluk gehad met het pand waar ik vier jaren met superveel plezier heb gewoond. Het is een monumentaal pand uit 1886 met de prachtige naam: Hoeve Rome. Een oud pand als dit heeft wel muizen en daarom heb ik er een heel lief huisgenootje erbij, Saartje. Helaas moest ik in maart 2017 afscheid nemen van de Hoeve, maar ik woon nog steeds anti-kraak. De poes is mee verhuisd, hoor! Zo goedkoop wonen doe ik niet voor niets; ik spaar namelijk voor een stuk land in Frankrijk.

20160515_173019

 

13. OCD of sterrenbeeld?

Is het obsessief-compulsief of ligt het aan het feit dat ik Maagd, en dus perfectionistisch ben? Waar het ook aan ligt, feit blijft dat ik het liefst zelf de afwas doe en het huis poets, omdat ik dan zeker weet dat het goed (volgens mijn maatstaven) gedaan wordt. Leren loslaten, is zeker een dingetje…

 

14. Mooie krullen

Mijn haren hebben van nature een mooie slag, het zijn bijna krullen, maar die zie je amper, want – hoewel ik het heel mooi vind – ik heb ze bijna nooit los. Ik draag m’n haar eigenlijk altijd in een staart of knotje, omdat ik dat praktisch vind. Dan hangen ze niet in de weg en gaan ze minder snel in de knoop zitten. Er zijn drie redenen voor mij om ze los te gooien: om te headbangen, voor een foto/video of als de zon in m’n nek schijnt.

 

15. Tattoos

Last, but not least..ik heb twee tattoos! Op 3 oktober 2015 heb ik ze laten zetten door Dice, een viool- en een bassleutel. Ik heb hiervoor gekozen, omdat – naast mensen helpen/inspireren/empoweren – muziek een hele grote passie van me is. Ze zijn niet zichtbaar, omdat ze op m’n onderste (horizontale) buikspier zitten, net naast mijn heupbotten. Ik ben er ontzettend blij mee en ja, er komt er vast nog wel één bij in de toekomst 😉

Sol_klabea                                                                                                 bass_clef2_jpg-magnum

 

Heel erg bedankt voor de aandacht en ik hoop dat je me nu een beetje beter hebt leren kennen 🙂

Heb je vragen, suggesties, opmerkingen? Laat dan vooral een reactie achter, dat vind ik leuk!

 

Comment Section

8 reacties op “15 dingen over mij die je altijd al had willen weten


Door Marthe op 16 mei 2016

Wat leuk en inspirerend om te lezen! Wat doe je veel leuke en ontzettend goede dingen! Leer ik ook weer van door dit te lezen, dingen doen waar je passie voor hebt! Mooi!! Je hebt ook zeker schrijftalent!!


Door Liza de Boer op 16 mei 2016

Dank je wel voor je leuke & lieve complimenten, Marthe! Leuk om te horen 🙂


Door Anita op 16 mei 2016

Hey hoi ,

Ik heb jou leren kennen als een ontzettend leuk en lieve persoonlijkheid. Warm en met hart op de juiste plaats. Heel veel geluk gewenst met dat wat je doet.


Door Liza de Boer op 16 mei 2016

Dank voor je lieve woorden 🙂Door Liza de Boer op 17 mei 2016

Dank je, mam 🙂Door Liza de Boer op 13 december 2016

Bedankt!

Plaats een reactie


*