GRATIS Stappenplan naar Financieel Bewustzijn
Download 'm hier >>

Page content

Als je nergens meer op kunt besparen…

article content

Als je nergens meer op kunt besparen…

 

Wat doe je als je nergens meer op kunt besparen?

 

Als je maandbedrag al zó laag is dat dit bedrag nog lager maken, zou betekenen dat je geen huur en zorgverzekering meer betaalt…wat dus geen optie is?

Wat doe je dan?

 

Dan kijk je naar de andere kant: de inkomsten.

En hoe je die kunt vergroten!

 

Zo heb ik mij ingeschreven bij een coöperatie voor ZZP’ers: Zorg & Co. Op 3 mei had ik een kennismakingsgesprek, op 4 mei heb ik getekend en diezelfde middag (!) kon ik al een dienst draaien bij een welzijnsorganisatie in Maastricht.

 

En nu heb ik geen Bbz (Bijzonder besluit zelfstandigen – een speciale “uitkering” voor ZZP’ers) nodig, dus ik ben trots!

 

 

De Geldopstellingen voor ondernemers, waar je in mijn vorige blog over kon lezen, blijf ik zeker geven. Ik stop ook echt niet met mijn bedrijf; ik draai nu deze diensten, zodat ik zekerheid en rust heb, waardoor mijn creativiteit kan blijven stromen en ik júíst mijn ding kan blijven doen!

 

Ik merk inderdaad dat de energie weer begint te stromen; dat ik weer zin heb in bloggen, vloggen en delen van nieuwtjes & tips. Alleen het inschrijven bij Zorg & Co heeft dit al veroorzaakt!

 

En omdat het mij zo heeft geholpen, deel ik het graag met jou.

 

Want je hoeft niet in zak en as te gaan zitten als het financieel niet lukt met je bedrijf. Ga op zoek naar andere manieren om jouw inkomsten te vergroten. En onthoud daarbij: het hoeft niet eeuwig te zijn! Als je merkt dat het met je bedrijf beter gaat en je ervan kunt leven, dan stop je toch met dat andere werk?! Dat mag, dat is jouw keuze!

 

En dát is pas vrijheid!

 

Hoe doe jij dat? Durf jij je kwetsbaar op te stellen, om hulp te vragen en extra inkomsten te genereren als dat nodig is? Ook al is dat misschien niet dat wat je het allerliefste doet? Maar hé, dat denk je nu…

 

Ik kan je vertellen dat ik de diensten die ik draai met groepen jeugd écht ontzettend leuk vind. Dat had ik van te voren nooit gedacht! Maar ik heb mezelf in het diepe gegooid en nu kom ik erachter dat ik dit óók kan. Je leert jezelf nog beter kennen, komt achter dingen die je anders niet had geweten. Dus het is alleen maar leuk. En, nogmaals, het is niet iets dat voor eeuwig duurt, maar alleen zolang het nodig is (en zolang ik het leuk blijf vinden).

 

Laat je hieronder weten wat jij zou doen? Daar ben ik erg benieuwd naar!

Comment Section

0 reacties op “Als je nergens meer op kunt besparen…

Plaats een reactie


*