GRATIS Stappenplan naar Financieel Bewustzijn
Download 'm hier >>

Page content

Leuker kunnen ze het niet maken…

article content

Leuker kunnen ze het niet maken…

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Leuker kunnen ze het niet maken, en gemakkelijker ook niet altijd…

 

Het is maart, dus de aangifte kan weer worden ingevuld

Net als vorig jaar krijg je tot 1 mei de tijd

 

Moet ik dat echt doen?

Als je een brief hebt gehad van de Belastingdienst dat je de aangifte moet invullen dan ben je hier inderdaad toe verplicht. Ben je een ondernemer? Dan krijg je die brief automatisch in je brievenbus.
Heb je geen brief gehad? Dan hoeft het niet perse, maar het zou voordelig kunnen zijn. Twijfel je of je het wel of niet moet doen? Bekijk deze tool eens!
Je kunt er als ondernemer, én bij bijvoorbeeld bij een uitkering of pensioen, van uit gaan dat de kans heel groot is dat je gebruik kunt maken van allerlei kortingen en aftrekposten.

 

Moeilijk taalgebruik

Wat vaak zo lastig is aan die aangifte, is het taalgebruik. Daardoor is het soms moeilijk te begrijpen wat er precies wordt bedoeld. En de uitleg helpt je ook niet altijd verder.
Op de website van de Belastingdienst is heel erg veel informatie te vinden, maar je moet weten waar & hoe je moet zoeken.
Vervolgens moet je weten hoe je die informatie moet interpreteren en gebruiken in jouw situatie.

 

Vooraf ingevuld

Je kunt uitstel aanvragen als het je niet lukt om de aangifte op tijd in te vullen. Dat kan, net zoals de aangifte zelf, t/m 30 april en via mijnbelastingdienst.nl
Maar ja, als je dan toch op die website belandt én inlogt, kun je net zo goed meteen de aangifte er even bij pakken…

 

Tips

  • Er staat al veel vooraf ingevuld. Check die gegevens: klopt het wat er staat? Zo niet, pas het dan aan. Vaak klopt de informatie wel. Toch raad ik het aan om papieren, zoals de jaaropgave(n) erbij te pakken en de bedragen voor de zekerheid te vergelijken
  • Het kan zo zijn dat je (een deel van) bepaalde kosten kunt terugkrijgen. En het is natuurlijk jammer als je daar geen gebruik van maakt! De allereerste video’s die ik vorig jaar opnam, gaan over de Belastingdienst en een aantal van dit soort aftrekposten. Hierin deel ik tips over het opgeven van zorg- en opleidingskosten en waar je de WOZ-waarde van jouw huis van het afgelopen jaar vindt (koophuis). Eén van deze tips vind je hieronder en de rest is ook te zien op mijn YouTube-kanaal

     

[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=pWaOodhMAm4″ el_width=”60″ align=”center”][vc_column_text]

  • Als jouw inkomen niet hoger is dan €35.000 per jaar, zou ik de aangifte zeker invullen, want je hebt dan recht op minstens één soort korting. Er zijn bepaalde heffingskortingen waar je (misschien) recht op hebt. Het overzicht dat je ziet als je de link opent, is vereenvoudigd; alle verschillende heffingskortingen staan aan de linkerkant genoemd en worden verder uitgelegd als je erop klikt.

 

Extra informatie
Zeer waarschijnlijk is dit het laatste jaar waarin je een opleiding kunt volgen en de kosten boven de €250 kunt opgeven en terugkrijgen (als particulier)! Dus als je nog een opleiding wilt gaan doen, is het verstandig om daar dit jaar nog mee te starten.

 

Zakelijke deel van de aangifte

Tegenwoordig is het zo dat je het privé- én het zakelijke deel in één aangifte invult. Check als eerste of je door de Belastingdienst als ondernemer wordt gezien. Dan weet je of je wel of geen gebruik kunt maken van zaken zoals een ondernemersaftrek of de kleineondernemersregeling.
Als je niet als ondernemer wordt gezien, kun je de inkomsten en gedeeltes van uitgaven, de zakelijke kosten, invullen bij ‘resultaat uit overig werk’.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Hulp nodig bij de aangifte?

Heb jij je administratie wel op orde, maar vind je het fijn als er iemand even meekijkt en -denkt bij de aangifte? Voor €50 inclusief BTW help ik jou met het invullen, particulier en/of zakelijk, via Skype óf bij je thuis (exclusief reiskosten buiten Maastricht).

 

Druk op de knop om door mij te worden teruggebeld:

[/vc_column_text][ultimate_modal icon_type=”selector” icon=”Defaults-phone” modal_title=”Bel-me-terug” btn_size=”lg” btn_bg_color=”#34855b” btn_text=”Bel-me-terug” modal_style=”overlay-zoomout” overlay_bg_color=”#34855b” overlay_bg_opacity=”80″ init_extra_class=”Belterug” header_text_color=”#f0ddd7″ btn_txt_color=”#f0ddd7″]Laat je gratis terugbellen – geheel vrijblijvend!

 

[contact-form-7 id=”322″ title=”Bel-me-terug-knop”][/ultimate_modal][vc_empty_space height=”50px”][just_icon icon=”Defaults-facebook-square” icon_size=”45″ icon_color=”#5472d2″ icon_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdbbc.nl||target:%20_blank”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Comment Section

0 reacties op “Leuker kunnen ze het niet maken…

Plaats een reactie


*