GRATIS Stappenplan naar Financieel Bewustzijn
Download 'm hier >>

Page content

Waarom moet dat toch?

article content

Waarom moet dat toch?

 

Bijhouden van administratie

Waarom moet dat toch?

“Pff, ik wil zo graag gewoon mijn ding doen” en “ik wil helemaal niet al die uren, inkomsten en uitgaven én btw apart bijhouden, facturen maken, btw-aangifte doen en ga zo maar door…” Dit hoor ik veel van creatieve ondernemers die het liefste alleen hun ding doen en verder niets. Logisch, ik kan het me best voorstellen. Toch horen die zaken, zoals het doen van je administratie, erbij. Én is het van belang dat je er tijd voor blokt in je agenda.

Hoe komt dat toch?

Als je dat niet doet dan denk je na drie maanden, vlak voordat de btw-aangifte gedaan moet worden: ‘oh shit, ik moet m’n administratie nog bijwerken’, maar dat is wel wat laat. En het helpt ook niet mee om de boel een beetje leuk te houden.

Leuk? Maar administratie is toch sowieso niet leuk?!

Tja, smaken verschillen… 😉 Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om mijn urenadministratie bij te werken, want dan zie ik wat voor bergen ik heb verzet. Daarnaast vind ik het fijn om nu al te weten dat over een paar weken, als die btw-aangifte weer gedaan moet worden, ik deze supersnel heb ingevuld, omdat ik alles netjes heb bijgehouden. En dat maakt het doen van die aangifte meteen óók een stuk leuker, echt! Want het is sneller gedaan en ook tussendoor is het overzicht er. Dat geeft rust.

Hoe is dat voor jou?

Neem je het doen van je administratie mee in jouw planning? Waarom wel of niet?

 

Wat moet je eigenlijk allemaal bijhouden?

Weet jij eigenlijk wat je bij dient te houden? Hoeveel uren je moet besteden om als zelfstandig ondernemer gezien te worden? Wat er op de factuur moet staan? Hoe het zit met het zakelijk gebruiken van een privé auto? Wat mag je wel, en wat mag je niet aftrekken bij de jaaraangifte?

Heb je hier over nagedacht en informatie over opgezocht vòòrdat je aan de slag ging als zelfstandig ondernemer?

Of ben je ‘zomaar’ in het diepe gesprongen en kom je er nu achter dat er toch wel iets meer bij komt kijken dan je had gedacht?

Dat is, zeker als creatief ondernemer, niet zo gek hoor! Het is ook heerlijk om te doen wat jij het allerleukste vindt. Om te gaan voor iets waar jij naar verlangt, dat te kunnen doen wat je het allerliefste doet. Dat kan ik alleen maar toejuichen!

En toch zijn er, zoals ik al zei, van die zaken die er echt bij horen, die gedaan moeten worden. Omdat je – als je dit niet doet – misschien niet meer kunt doen wat je zo graag doet. En dat wil je toch voorkomen, lijkt mij?

Check daarom de websites van de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel als je hier vragen over hebt óf meld je aan voor mijn gratis Videotips over de Belastingdienst en haar voorwaarden, Investeringen en het Bepalen van jouw Prijs. Naast drie video’s ontvang je ook nog werkmappen en handige templates, dus doe er je voordeel mee.

Je kunt jouw vragen natuurlijk ook altijd mailen (liza@dbbc.nl) of in een reactie hieronder stellen!

 

Comment Section

0 reacties op “Waarom moet dat toch?

Plaats een reactie


*