GRATIS Stappenplan naar Financieel Bewustzijn
Download 'm hier >>

Page content

Wat is jouw bedrag?

article content

Wat is jouw bedrag?

 

Wat is jouw bedrag?

 

Wat is mijn bedrag? Hoe bedoel je? Hoeveel ik waard ben?

Zoals deze gekke ‘nametest’:

 

 

Nee, dat bedoel ik niet met ‘jouw bedrag’. Mijn vraag is: wat heb jij minstens nodig?

Wat is jouw minimale bedrag om rond te komen? Wat zijn jouw vaste lasten, wat geef je uit aan boodschappen en hoeveel wil je sparen?

Monica en Doreen van Mijn Financiële Huishoudster hebben mij geïnspireerd op dit vlak.

 

Waarom zou je willen weten wat jouw bedrag is?

 

Wat wil jij?

Om te kunnen weten wat je wilt, heb je zicht op jouw uitgaven nodig.

Zodat je weet wat jij minimaal aan inkomsten nodig hebt.

Vervolgens bepaal je jouw doelen en prioriteiten: wat vind je nu van jouw bedrag? Kan ‘ie omlaag? Of wil je ‘m juist liever omhoog bijstellen? Wat wil jij?

 

Mijn bedrag

Wil je weten wat mijn bedrag is? Dat deel ik graag met je.

Ik heb €850 nodig voor de vaste lasten + €150 om te sparen, dus kom ik uit op €1000 per maand.

Dat dit bedrag zo laag is, komt onder andere door het anti-kraak wonen én het consequent bijhouden van wat ik uitgeef aan boodschappen, plus het feit dat we heel veel groenten en fruit uit de moestuin eten (met grote dank aan mijn vriend!).

Wat verder nog meehelpt, is “tv kijken” op mijn laptop (met alleen een internetabonnement) in plaats van op een groot scherm, stekkers uit stopcontacten halen van apparaten die niet gebruikt worden en de wc doorspoelen met opgevangen afwas- of douchewater.

 

 

Door zuinig te zijn met energie en water, hoop ik bij de jaarafrekening geld terug te krijgen. Altijd leuk, een extra spaarpotje! En zo denk ik óók nog eens aan het milieu. Het is misschien maar een druppel op een gloeiende plaat, maar alle beetjes helpen.

 

Mijn insteek, maar wat is de jouwe?

Hoe lager mijn bedrag, hoe hoger het bedrag is dat ik daarnaast kan overhouden voor leuke dingen, extraatjes of om (extra) te sparen. Maar misschien heb jij hier hele andere ideeën/een andere mening over; dat kan & mag natuurlijk!

Laat je hieronder in een reactie weten wat jouw mening is, en waarom jij er anders over denkt? En misschien wil jij jouw bedrag zelfs wel met ons delen? Dat zou ik heel tof vinden!

 

Comment Section

10 reacties op “Wat is jouw bedrag?


Door Aimee op 29 augustus 2017

Hoi Liza, altijd goed om inzicht te hebben in je vaste lasten en uitgaven. Ik moet eerlijk zeggen dat ik heb moeten leren om met mijn budget bezig te zijn. Het is niet echt mijn favoriete taak. Onze vaste lasten zijn 2000 euro per maand (inclusief huur, abonnementen, boodschappen etc.) Daarnaast sparen we 400 euro per maand. Wat over blijft gebruiken we voor leuke dingen zoals reizen, uit eten etc.


Door Liza de Boer op 29 augustus 2017

Hoi Aimee, wat goed om te horen én heel erg tof dat jij jouw bedrag hier durft te & wilt delen! Wat mij helpt, is om te zien wat voor leuke dingen je kunt doen als je geld overhoudt; zo wordt het wat gemakkelijker en leuker om ermee bezig te zijn 😉


Door Anja op 29 augustus 2017

Leuke tips, het doet me wel realiseren dat ik me veel te weinig met geld bezig hou en dringend meer bewust mee moet omgaan… Geen idee wat onze vaste lasten zijn…oh jee erg he!


Door Liza de Boer op 29 augustus 2017

Graag gedaan, Anja. Fijn dat ik je heb kunnen helpen in een stukje bewustwording 🙂


Door Patricia op 29 augustus 2017

Oei, ik zou echt niet exact weten wat onze vaste lasten zijn. Heb natuurlijk wel globaal een idee. Tijd voor bewustwording in deze.


Door Liza de Boer op 29 augustus 2017

Overzicht = inzicht en dat is altijd fijn om te hebben 🙂 Succes en als je nog vragen hebt, stel ze dan gerust!


Door Anja op 29 augustus 2017

Ik weet dat zo ook niet. En precies wat Anja zegt, ik ben er niet zo bewust mee bezig. Wel goede tips. Dank je.


Door Liza de Boer op 30 augustus 2017

Misschien dat je er nu wel wat bewuster mee bezig gaat? Graag gedaan, hoor!


Door Kimberley op 1 september 2017

Mijn visie is geld mag stromen, er mag veel binnen komen en veel weer uitgaan. Wat is veel, hoor ik iemand denken. Voor mij mag dat €10000,- per maand zijn. Heerlijk groots denken daar ben ik bewust mee bezig.


Door Liza de Boer op 2 september 2017

Mooi Kimberley!

Plaats een reactie


*